.
Galéria
Namibia
Mozambik
Dél-Afrika
Zimbabwe
Nyugat-Afrika
Tanzánia
Közép-Afrikai Köztársaság
Kamerun
Vadászterületek
-
Vadászterületek
Válasszon régiót
Dél Kamerun esőerdők
Észak Kamerun Szavanna
Kamerun

Dél Kamerun Esőerdei vadászterület

Ez az esőerdei vadászterület eddig alig vadászott, Elnöki véd terület volt.

A vadászterület 150,000 ha, a Du Dja Game Rezerve Parktól délre, kb 20 km-re kezdődik, és a Gaboni határfolyóig terül el. A fakitermelő cégek szonda szerűen, egyedileg emelik ki a nekik fontos, egyes fákat megközelítő úthálózaton keresztül. Ezt az óriási blokkot 25 év alatt tárja fel az erdészet, még van 17 év belőle.

2013 Október, novemberben kezdik építeni az új vadásztábort.

2013 júliusában a szállásunk lábakon álló faházban, 3 szoba, hűtő, generátor, állandó áram, fürdő villanybojlerrel. „Luxus szállás” az esőerdőben. Nagyszerű a konyha, köszönhető Gasztonnak a szakácsnak. Az erdészeti vezetők szállása volt korábban.

A vadászat sikeréhez fontos az éjszakai kis esők, így másnap könnyű a nyom olvasás, követés. Napközben nincs meleg, sok a felhő!!!! 24-26 C. Napközben ha esik, utána max 22 C van. Éjszaka 17-18 C-ra csökken a hőmérséklet. A pára mindig magas, cserkelés közben izzadunk

Bongó vadászat nem megterhelő. Friss bika nyomokat keresünk, ígéretes nyomra, ha a Pygmeus nyomozók úgy sejtik, nincs messze a Bongo, rátesszük a kutyákat. Bongó nagyon bátor állat, szembefordul a kutyákkal, nem menekül el.

A kutyák által forgatott, helyben tartott Bongohoz oda csúszunk és meg suppantjuk. Persze csak akkor, ha elég óvatosan bújunk a közelébe.

Mindig a Pygmeus nyomozók és a hivatásos vadász megy elöl, nincs kígyó veszély! Nem tudunk, nem hallottunk balesetről sok év óta!!!!!!!!

Az erdei elefántot klasszikus nyomkövetéssel, a bivalyt a nyomkövetés és az erdei utakon cserkelve, leskelődve, a Sitatunga vadászat magaslesről és amelyik utakon sokat mozog ott lesben ülve történik,!

Az esőerdőben a vadász szezon április elejétől, július végéig tart.

A szavannai és esőerdei vadászat kombinációja egy szafarin, ez a 2 időpont a legjobb.

Április 2-12 szavanna, 13-23 esőerdő,

Április 24-máj 5-ig szavanna, Május 6-17 esőerdő.

UTAZÁS: Az AF légitársasággal és vagy a Camair (QC) légitársasággal Párizsból. Van más alternatíva is, az adott pillanatban döntünk a legjobb ajánlat, repülés, kényelem, gyakoriság, programba illeszthetőség alapján.

Dél Kameruni eddig feltárt, megnyitott területünkön kiváló az esély Bongo, Sitatunga, Yellow backed duikerre, nagyon jó a Bivaly, Elefántra. A  Giant forest hogr (Óriás erdei disznó) vadászati esély jelenleg alacsony, mivel mélyen az erdőben tanyázik, keveset mozog az utak mentén.


Feltöltés alatt


-

© 2019 Minden jog fenntartva!