.
Galria
Namibia
Mozambik
Dl-Afrika
Zimbabwe
Nyugat-Afrika
Tanznia
Kzp-Afrikai Kztrsasg
Kamerun
Vadszterletek
-
Vadszterletek
Vlasszon rgit
Közép Afrikai Köztársaság

Vadásszon velünk a Közép Afrikai Köztársaság szavanna erdeiben és a folyó menti esõ erdõkben, különleges vadfajokra!/Centrál Afrikan Republik , CAR./

  Az érintetlen természet, a fajok sokszínûsége, a magas vadászati esély teszi az egyik legkülönlegesebb vadászati célponttá a Közép Afrikai Köztársaságot Afrikában.

Itt található 208 emlõs faj, ebbõl 23 antilop, 3 disznóféle, és a mindenütt megtalálható Oroszlán és Leopárd, nagy lehetõség, kihívás a vadászoknak.

  Ezen a vadászterületen jó eséllyel vadászható a Közép Afrikai Big 5: Az afrikaiak által "szellem antilopnak" nevezett Bongó, Lord Derbi Eland, Óriás Erdei Disznó, Oroszlán, Leopárd, Erdei Sitatunga, Közép Afrika Szavanna Bivaly,  Nyugati Roan, Yellow Backed Duiker, Lelwel Hartebeest, Deffassa Vizibak, Harnessed Busbuck, Vörös Folyami disznó, Varacskos disznó, Red Flanked Duiker, Westen Bush Duiker, Oribi, Civet Cat, Pávián.

Itt még megismerheti a vendég az érintetlen Afrikát, a népsûrûség nagyon alacsony az ország Keleti részén lévõ Controlled Hunting Areában. Trófea vadászat csak itt lehetséges.

  A rendelkezések szerint a vadászat cserkelve történik, a terepjárók csak a cél terület megközelítésére használhatók. Az esõerdõk és a szavanna erdõk rendszertelenül helyezkednek el, hiszen a folyóvölgyeket esõerdõk borítják, a magasabb területeket szavanna erdõk uralják. Ezért találhatók meg egy vadászterületen belül az esõerdõk vadjai és a szavannai vadfajok is. Mivel a terület általában sík, csak helyenként enyhén dombos, nem megterhelõ a gyalogolni tudó vadásznak. Az oroszlán vadászat hátborzongatóan izgalmas, hívó kürttel  történik. A leopárdot csalétken vadásszák. Nem megengedett az éjszakai lámpás vadászat. Legfeljebb egy trófeát zsákmányolhat a vadász vadfajonként, kivéve a Bivalyból, ami lehet 2-3 db, ahogy az engedélyén szerepel. Nõivarú, vagy fiatal, éretlen vad elejtése tilos. Kutyás vadászat engedélyezett.

  A partnerünk vadászterülete az ország közép-keleti részén, nagyon keveset vadászott 1 millió ha-on a Controlled Hunting Areaban terül el. Ebbõl 250, 000 ha magánterület, a többi koncesszió. Szudáni határ a legközelebbi ponton 200 km-re húzódik. Három vadásztábor található a területen.
A 2 táborban afrikai stílusú, vályog téglából épített, fûvel fedett, 2 személyes bungalók wc-vel, zuhanyzóval állnak a vendégek rendelkezésére. Ebédlõ, pihenõ sarokkal külön épületben található. Elektromos áramot, ha vendég a táborban tartózkodik napelem biztosítja. Tartaléknak generátor is rendelkezésre áll. A harmadik tábor naturálisabb, az áramot generátor biztosítja, a bungaló pálmalevelekbõl készült, kiváló ággyal, szúnyoghálóval. A wc és zuhanyzó a bungalón kívül található, de minden más konfort megegyezik a fõ táborban elérhetõvel. Minden táborban és kocsiban Satelit telefon biztosított.

Vadász szezon január 1 - június 30-ig tart. Legjobb vadász idõpont, a január közepi égetések után, április végéig tart.

Az ország fõvárosa Bangui, itt található a nemzetközi repülõtér. Innen 1,5 óra kisgéppel a vadászterület.


-

© 2021 Minden jog fenntartva!