.
Galéria
Namibia
Mozambik
Dél-Afrika
Zimbabwe
Nyugat-Afrika
Tanzánia
Közép-Afrikai Köztársaság
Kamerun
Vadászterületek
-
Vadászterületek
Válasszon régiót
Közép Afrikai Köztársaság

Vadásszon velünk a Közép Afrikai Köztársaság szavanna erdeiben és a folyó menti eső erdőkben, különleges vadfajokra!/Centrál Afrikan Republik , CAR./

  Az érintetlen természet, a fajok sokszínűsége, a magas vadászati esély teszi az egyik legkülönlegesebb vadászati célponttá a Közép Afrikai Köztársaságot Afrikában.

Itt található 208 emlős faj, ebből 23 antilop, 3 disznóféle, és a mindenütt megtalálható Oroszlán és Leopárd, nagy lehetőség, kihívás a vadászoknak.

  Ezen a vadászterületen jó eséllyel vadászható a Közép Afrikai Big 5: Az afrikaiak által "szellem antilopnak" nevezett Bongó, Lord Derbi Eland, Óriás Erdei Disznó, Oroszlán, Leopárd, Erdei Sitatunga, Közép Afrika Szavanna Bivaly,  Nyugati Roan, Yellow Backed Duiker, Lelwel Hartebeest, Deffassa Vizibak, Harnessed Busbuck, Vörös Folyami disznó, Varacskos disznó, Red Flanked Duiker, Westen Bush Duiker, Oribi, Civet Cat, Pávián.

Itt még megismerheti a vendég az érintetlen Afrikát, a népsűrűség nagyon alacsony az ország Keleti részén lévő Controlled Hunting Areában. Trófea vadászat csak itt lehetséges.

  A rendelkezések szerint a vadászat cserkelve történik, a terepjárók csak a cél terület megközelítésére használhatók. Az esőerdők és a szavanna erdők rendszertelenül helyezkednek el, hiszen a folyóvölgyeket esőerdők borítják, a magasabb területeket szavanna erdők uralják. Ezért találhatók meg egy vadászterületen belül az esőerdők vadjai és a szavannai vadfajok is. Mivel a terület általában sík, csak helyenként enyhén dombos, nem megterhelő a gyalogolni tudó vadásznak. Az oroszlán vadászat hátborzongatóan izgalmas, hívó kürttel  történik. A leopárdot csalétken vadásszák. Nem megengedett az éjszakai lámpás vadászat. Legfeljebb egy trófeát zsákmányolhat a vadász vadfajonként, kivéve a Bivalyból, ami lehet 2-3 db, ahogy az engedélyén szerepel. Nőivarú, vagy fiatal, éretlen vad elejtése tilos. Kutyás vadászat engedélyezett.

  A partnerünk vadászterülete az ország közép-keleti részén, nagyon keveset vadászott 1 millió ha-on a Controlled Hunting Areaban terül el. Ebből 250, 000 ha magánterület, a többi koncesszió. Szudáni határ a legközelebbi ponton 200 km-re húzódik. Három vadásztábor található a területen.
A 2 táborban afrikai stílusú, vályog téglából épített, fűvel fedett, 2 személyes bungalók wc-vel, zuhanyzóval állnak a vendégek rendelkezésére. Ebédlő, pihenő sarokkal külön épületben található. Elektromos áramot, ha vendég a táborban tartózkodik napelem biztosítja. Tartaléknak generátor is rendelkezésre áll. A harmadik tábor naturálisabb, az áramot generátor biztosítja, a bungaló pálmalevelekből készült, kiváló ággyal, szúnyoghálóval. A wc és zuhanyzó a bungalón kívül található, de minden más konfort megegyezik a fő táborban elérhetővel. Minden táborban és kocsiban Satelit telefon biztosított.

Vadász szezon január 1 - június 30-ig tart. Legjobb vadász időpont, a január közepi égetések után, április végéig tart.

Az ország fővárosa Bangui, itt található a nemzetközi repülőtér. Innen 1,5 óra kisgéppel a vadászterület.


-

© 2019 Minden jog fenntartva!